C-325 2-daagse training “Energiebesparing adviseur basiskennis”

2-daagse training "Energiebesparing adviseur basiskennis"

De deelnemers aan deze cursus leren om te gaan met de mogelijkheden extra omzet te genereren door het initiëren, in kaart brengen, analyseren, ontwerpen en uitvoeren van energiebesparing projecten voor verlichting in de utiliteitsbouw en zetten dit meteen om in DIALux evo 8.

Binnen het lichtontwerp dient rekening te worden gehouden met een goed en doelmatig en creatief lichtontwerp, het creëren van goede arbeidsomstandigheden, “gezond” licht, de juiste keuze voor energie efficiënte  lichtregelingen, lichtbronnen en armaturen, maar ook de fabricage, uitvoering en materiaalselectie bij voorkeur voor duurzame producten.

Praktisch gezien zijn er een aantal voorwaarden waaraan ook de toegepaste producten aan moeten worden getoetst:

LEED

Dit staat voor Leadership in Energy and Enviromental Design, een systeem dat efficiënter gebruik van middelen en ecologisch duurzaam ontwerp en bouw bevordert. Het systeem is vrijwillig en komt uit in de Verenigde Staten, waar het werd ontwikkeld door de US Green Building Council (USGBC).

BREEAM

Building Research Environmental Assessment Method (BREEAM) is een milieu-classificatie-systeem uit het Verenigd Koninkrijk, ontwikkeld en beheerd door BRE.

Voor bepaling van de mogelijkheden voor een zo energie-efficiënte verlichting moet gebruik worden gemaakt van een stappenplan, VASTSTELLEN AMBITIENIVEAU VERLICHTING.

Doelgroep

U bent werkzaam als leidinggevend monteur, werkvoorbereider, technicus of projectleider en wilt meer rendement uit het klanten- en fabrikantencontacten halen, u wilt nieuwe projecten genereren en voor meer omzet zorgen?
Met kennis over mogelijkheden van energiereductie door toepassen van energie efficiënte verlichting in de praktijk kunt u scoren en door middels van de verworven kennis uw zelfbewustzijn versterken binnen het bedrijf en nieuwe klanten te verwerven.
U werkt voornamelijk in de utiliteitsbouw, installeert en ontwerpt gebouwen voor het midden en kleinbedrijf, werkt in de industriële omgeving, dan verhoogt u door het volgen van deze cursus uw kennisniveau op het gebied van energiebesparing.
U leert om antwoorden te creëren op de maatschappelijke uitgangspunten om CO2 emissies te beperken en te voldoen aan de uitgangspunten van de overheid met betrekking tot energiebesparing.
Energiebesparing is een zeer actueel onderwerp, voornamelijk in het bereik van verlichting kunnen hoge besparingen in de bedrijfsvoering worden bereikt. U leert op welke wijze analyses worden gemaakt en hoe eenvoudig een kosten/baten energiebesparing plan kunt uitwerken.

Doel

Na het volgen van deze cursus:

  • Hebt u u voldoende vakkennis om in de utiliteitsprojecten energiebesparing potentiëlen op te sporen, opdrachtgevers te benaderen en energiecalculaties te vervaardigen binnen de sectoren kantorenbouw, industrie, midden- en kleinbedrijf .
  • Na uw klant toe kunt u adviserend optreden en toelichting verstrekken over inhoudelijke mogelijkheden om tot een verlaging van zijn energiekosten voor verlichting te komen.
  • Kennis heeft van alle normen die betrekking hebben op verlichting en energiebesparing.
  • Een eenvoudige kosten/baten analyse kunnen maken met behulp van de voorbeeldtabel betreffende energiebesparing.
  • Invulling kunnen geven aan klantenwensen betreffende verlichting studies en uitkomsten
  • U bent in staat uw opdrachtgever dusdanig te adviseren dat hij per sector een doelmatige verlichting aanschaft die voldoet aan een goede prijs/prestatieverhouding en prestatie eisen aangaande energiebesparing (W/m2).
  • U bent in staat alle informatie om te zetten in DIALux evo 5 zodat u uw visualisatie bij uw opdrachtgever kan presenteren.

Inhoud

Applicatie energiebesparing in de verlichting Initiëren en herkennen van energiepotentiëlen verlichting in bedrijven, opname-instrumenten, vraagstellingen aan de klant, confrontatie van de toekomstige klant met energievraagstukken, analyse van besparingsmogelijkheden, besparingspotentieel, bewakingsinstrumenten, voorbeelden uit de praktijk, het vervaardigen van een eenvoudige kosten/baten analyse en toelichting subsidiemogelijkheden. Het vervaardigen van een case in DIALux evo 5

Aanpak

Door theorie en praktijk te combineren krijgt u kennis en kunde aangereikt om als deskundige met betrekking energiebesparing verlichting binnen uw bedrijf een toegevoegde waarde te verwerven. Binnen de cursus worden cases behandelt met betrekking tot energiebesparing verlichting en tevens vervaardigt in DIALux evo 5

Gewenste voorkennis

MBO-niveau 3 elektrotechniek of gelijkwaardig

Onze opdrachtgevers zijn o.a.