C-340 Adviseur professionals verlichtingswinkels

De deelnemers aan deze cursus maken kennis met het ontwerpen en toepassen van verlichting in particuliere omgevingen. Verlichting speelt in de detailhandel voor de verkoper in een lichtwinkel een belangrijke rol om o.a. gesprekspartner te zijn voor de toeleveranciers en adviseur voor de klant.
Uitgangspunt is dat zich de detaillist een goed beeld kan vormen over de basiskennis van lichtproducten, kan adviseren in de diverse soorten armaturen en keuze van lichtbronnen.
Hoe om te gaan met dimmen voor verlichting en toepassen van moderne led oplossingen in woningen en studio’s.

Doelgroep

U bent werkzaam als verkoper in de detailhandel, werkvoorbereider, technicus of eigenaar van een verlichtingszaak en wilt meer rendement uit het klanten- en fabrikantencontacten halen teneinde als vertrouwenspersoon te worden gezien binnen uw vak, met licht en verlichting in de praktijk beter te kunnen scoren en door kennis het zelfbewustzijn te versterken binnen het bedrijf.
U werkt voornamelijk in de winkel, heeft veel contact met klanten en wilt hen meer en beter willen van dienst zijn m.b.t. licht en verlichting om aan de gestelde kwaliteitseisen te voldoen.

Doel

Na het volgen van deze cursus:

  • Basiskennis verlichting (theorie)
  • Praktijkoefening lichtberekening huiskamer met basisverlichting
  • Interpreteren van led lichtbronnen in relatie tot voor de consument begrijpelijke taal
  • Praktijkoefening meten van verlichting
  • Kunt u uw klant adviseren en toelichting verstrekken over b.v. welke dimmers hij kan gebruiken bij led retrofit of andere led oplossingen.
  • Invulling kunnen geven aan klantenwensen betreffende verlichting algemene verlichting, accentverlichting, traptredeverlichting, stijling verlichting en mogelijke regelingen.
  • U bent in staat uw opdrachtgever dusdanig te adviseren dat hij per ruimte binnen zijn woning een sfeervolle en doelmatige verlichting aanschaft die voldoet aan een goede prijs/prestatieverhouding en prestatie eisen aangaande energiebesparing (W/m2).
  • Inzameleisen inzake LightREC voor defecte lichtbronnen

Inhoud

Verlichting in de detailhandel, lichtkennis algemeen.
Verklaring begrippen, beschrijving criteria, verblinding, kleuraspecten, onderhoud, energievraagstukken en het analyseren van de diverse eisen aan verlichting per sector.

Aanpak

Door theorie en praktijk te combineren krijgt u kennis en kunde aangereikt om als deskundige met betrekking verlichting binnen uw bedrijf als professional een toegevoegde waarde te verwerven. In ons leslokaal zijn de modernste led systemen en toestellen aanwezig voor o.a. algemene verlichting, sfeerverlichting, indirecte verlichting, LED’s etc. om een complete indruk te verkrijgen over de stand van zaken in licht.

Gewenste voorkennis

MBO-niveau elektrotechniek of gelijkwaardig

Onze opdrachtgevers zijn o.a.