M-002 Basiskennis en vaardigheden noodverlichting

Ontwerpen van nood- en vluchtwegverlichting

De deelnemers aan deze 1 daagse cursus leren de basisbegrippen verlichting en noodverlichting, vluchtweg- en ontruimingsplannen, maken kennis met lichtbronnen, armaturen, schakel- en
regelsystemen van nood- en vluchtweginstallaties, grondregels van de diverse noodverlichtingsystemen en bouwregelgeving.
Doel van deze cursus is de deelnemers kennis te laten maken met de voorschriften, eisen en advisering van nood- en vluchtwegverlichting, gesprekspartner te zijn voor opdrachtgevers, adviseurs en samen met de fabrikanten van nood- en vluchtwegarmaturen en lichtbronnen tot de juiste keuzes te kunnen komen.

Doelgroep

U bent werkzaam bij een architectenbureau, in de beveiligingsbranche, installatiebranche, technische groothandel, technische dienst MKB, advies- en ingenieursbureau of als lichtontwerper en wilt meer rendement uit het klanten- en fabrikantencontacten met betrekking tot adviseren, installeren en onderhouden van nood- en vluchtwegverlichting halen.

Doel

Na het volgen van deze cursus:

  • Heeft u uw kennis in nood- en vluchtwegverlichting. U kent dan de vaktermen, kunt makkelijk met opdrachtgevers, brandweerorganisaties, architecten, facilitaire managers van bedrijven, technische dienst medewerkers en fabrikanten communiceren.
  • Na uw klant toe kunt u adviserend optreden en toelichting verstrekken over inhoudelijke projectgegevens betreffende nood- en vluchtwegverlichting.
  • Kennis heeft van de bouwregelgeving die betrekking heeft op nood- en vluchtwegverlichting.
  • Kunt u werken met spacingtabellen voor projecteren van noodverlichting
  • Invulling kunnen geven aan klantenwensen betreffende studies en uitkomsten binnen gebouwen voor nood- en vluchtwegverlichting

Inhoud

Door ISSO wordt een nieuwe publicatie ontwikkelt “ontwerp en advisering noodverlichting” (ISSO 79.1).
Deze aanbeveling vormt de basis voor deze cursus.

Deze opleiding gaat over ontwerp en advisering van noodverlichting en bestaat uit 1 lesdag of 2 lesavonden.

De cursisten ontvangen een certificaat.

Aanpak

Door theorie en praktijk te combineren krijgt u kennis en kunde aangereikt met betrekking nood- en vluchtwegverlichting binnen uw bedrijf een toegevoegde waarde te verwerven. Er wordt de basiskennis van verlichting c.q. noodverlichting en systemen (centraal/ decentraal) behandelt.

Gewenste voorkennis

Geen lichttechnische voorkennis

Onze opdrachtgevers zijn o.a.