M-004 Opfris cursus Bouwbesluit 2012

Opfriscursus kennis van de 3 daagse cursus “Ontwerpen, inspecteren en onderhoud van nood- en vluchtwegverlichting”

De deelnemers aan deze terugkomdag herhalen binnen de terugkomdag de basisbegrippen en samenhangen van licht en verlichting, vluchtweg- en ontruimingsplannen, maken kennis met lichtbronnen, armaturen, schakel- en regelsystemen van nood- en vluchtweginstallaties,leren alles nodige met betrekking tot kleurbepaling en kleurwaardering van licht, grondregels van de diverse noodverlichtingsystemen, normen, energiebesparing bv. door LED’s i.p.v. fluorescentielampen toe te passen, vervaardigen van een eenvoudig nood- en vluchtweglichtplan, krijgen alle informatie over onderhoud en exploitatie van noodverlichting, leren een eenvoudig onderhoudsrapport te maken.
Doel van deze terugkomdag is de deelnemers nogmaals te confronteren met de kennis, de voorschriften, eisen, advisering, inspectie- en onderhoudsaspecten van nood- en vluchtwegverlichting.
De de terugkomdag te hebben afgesloten zijn de deelnemers onderwijsmatig klaar om het examen bij CITO te Arnhem te kunnen starten.

Doelgroep

U heeft een 3 daagse cursus specialist noodverlichting gevolgd en bent voornemens op korte termijn bij CITO een examen te doen.

Doel

Na het volgen van deze terugkomdag:

  • Heeft u uw kennis in nood- en vluchtwegverlichting dusdanig verhoogt dat u als specialist kunt worden aangemerkt.
  • U kent alle vaktermen
  • U bent op de hoogte van de actuele bouwregelgeving
  • Kunt u werken met spacingtabellen voor projecteren van noodverlichting
  • U bent in staat een ontwerp noodverlichting te realiseren
  • U kunt een inspectierapport en log boek vervaardigen

Inhoud

Door MLO is een verkorte cursus “terugkomdag” ontwikkeld waarbij alle belangrijke uitgangspunten van de 3 daagse cursus specialist noodverlichting worden aangesproken en behandelt.

Deze opleiding gaat over ontwerp, aanleg en onderhoud van noodverlichting en bestaat uit 1 lesdag.

De cursisten krijgen een examentoets en kunnen een certificaat ontvangen.

Aanpak

Door theorie en praktijk te combineren krijgt u kennis en kunde aangereikt om als deskundige met betrekking nood- en vluchtwegverlichting het examen te kunnen uitvoeren.

Gewenste voorkennis

MBO-niveau 4 elektrotechniek of gelijkwaardig

Onze opdrachtgevers zijn o.a.