C-335 Update training DIALux EVO buitenverlichting (2018)

Omgaan met lichtsimulatie en lichtberekeningen op de pc

Vanaf 2014 is door DIAL een nieuwe berekeningssoftware DIALux evo gepresenteerd.
Momenteel werken 2 personen nog aan de instandhouding van DIALux en boven de 20 medewerkers van DIAL aan de perfectionering van EVO.
Deze werd vanaf genoemde tijd geïmplementeerd en verder door ontwikkeld, ieder kwartaal kwam wederom een vernieuwde versie naar buiten.

Veel mensen hebben waarschijnlijk in genoemde periode tot aan heden een training DIALux evo gevolgd.
In de tussentijd heeft DIAL vele nieuwe ontwikkelingen in dit programma opgenomen, waardoor de mogelijkheden ieder kwartaal verbeterden.

Vanaf 2016 is het lichtberekeningsprogramma geheel door ontwikkeld en het bevat alle facetten waardoor wij in staat zijn gehele lichtplannen met sensoren en besturingstechnieken te ontwerpen.
Hierdoor is de mogelijkheid gecreëerd in plaats enkel op ruimteniveau complete gebouwen inclusief buiteninstallaties te ontwerpen.

Zoals nu bekend gemaakt door DIAL zal DIALux 4.12 eind 2016 geen ondersteuning meer verkrijgen van uit Lüdenscheid en zal men alleen verder gaan met DIALux EVO.

Wij bieden een 1-daagse training aan welke speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die reeds een DIALux evo training hebben gevolgd.

Wij lopen in 1 dag alle facetten met u door vanaf de basis tot aan uitgebreide regelsystemen zoals dimmen, daglichtregeling en bewegingssensoren.
Tevens laten wij u zien hoe u verschillende licht scènes kunt visualiseren.

Kortom, wij leren u alles wat het gehele programma bevat.

Meutzner Licht Opleidingen is officieel netwerk trainer van DIAL GmbH te Ludenscheid.
Wij hebben een officiële licentie waardoor wij in Nederland alle DIALux evo trainingen mogen uitdragen.

U ontvangt van ons bij het volgen van een DIALux evo training een officieel certificaat van DIAL zelf en daarnaast nog een certificaat van Meutzner Licht Opleidingen.

Doelgroep

U bent een gebruiker van DIALux 4.12 en wilt overgaan en werken met DIALux EVO. U hebt al pogingen gedaan om met het nieuwe programma kennis te maken maar constateert dat de structuur volkomen anders in elkaar zit. Ook het volgen van de korte filmpjes op YouTube levert niet de gewenste kennis kwaliteit. U wilt al u kennis overbrengen naar het nieuwe EVO om u opdrachtgevers optimaal met lichtsimulatie en berekeningen van dienst te kunnen zijn. Daarnaast is de NLA, NSVV en KIEN bezig de “lichtberekenaar” in de toekomst te certificeren, een kans voor u om hierop in te springen om aan deze kwaliteitslevel te voldoen.

Doel

Na het volgen van deze cursus:

  • Weet u waarom EVO voor lichtsimulatie een doelmatig lichtberekeningsprogramma is.
  • Leert u op welke wijze DIALux EVO functioneert, welke functietoetsen en vooral welke volgorde van
  • ontwerplabels u moet werken.
  • U heeft kennis in het ontwerpen op de pc of laptop van buitenverlichtingsprojecten.
  • U verhoogt uw kennisniveau zodat u beter kunt omgaan met lichtontwerpen, vanuit het internet armatuurgegevens kunt ophalen en plaatsen in uw eigen database voor lichtberekeningen, met fabrikanten kunnen praten over exacte invulling van licht- en verlichtingsproducten in de diverse projecten en besturingen;
  • projecteren van een buitenverlichtingsontwerpen etc..
  • Invulling kunnen geven aan klantenwensen betreffende verlichtingstudies en uitkomsten
  • U bent in staat uw opdrachtgever dusdanig te adviseren dat hij een verlichting aanschaft die voldoet aan een goede prijs/prestatieverhouding

Inhoud

De onderstaande onderwerpen komen aan de orde:

U leert alle facetten welke te maken hebben met alle volledige functionaliteiten welke met buitenverlichting te maken hebben binnen 1 volledige dag.

Aanpak

Door theorie en praktijk te combineren krijgt u kennis en kunde aangereikt om als deskundige met betrekking buitenverlichtingslichtplan te berekenen. Dat geeft binnen uw bedrijf een toegevoegde waarde. Er zijn een aantal les laptops aanwezig voor het werk/ leertraject. Indien gewenst kunt u ook uw eigen laptop meenemen voor deze cursus.

Gewenste voorkennis

MBO-niveau 3 elektrotechniek of gelijkwaardig en ervaring met DIALux evo basiskennis

Onze opdrachtgevers zijn o.a.