C-314 1-daagse training “Verlichting in de gezondheidszorg”

De deelnemers aan deze cursus maken kennis met de specifieke lichtapplicatie in de utiliteitsbouw betreffende de gezondheidszorg.
Doel van deze cursus is de deelnemers kennis te laten maken met de verschillende gebouwen, instellingen en ruimten in de intramurale en extramurale zorg met betrekking tot licht, verlichting en besturingen. Hierdoor wordt de cursist gesprekspartner voor opdrachtgevers uit de zorg, adviseurs en de fabrikanten van armaturen en lichtbronnen.

Doelgroep

U bent werkzaam als leidinggevend monteur, werkvoorbereider, technicus of projectleider in een elektrotechnisch installatiebureau, lichtadviseur in een raadgevend ingenieursbureau, lichtontwerper bij een groothandel of leverancier/fabrikant en wilt meer rendement uit het klantencontacten halen.

U werkt voornamelijk in de omgeving van de gezondheidszorg, installeert en ontwerpt binnen deze omgeving de verlichting, dan verhoogt deze cursus uw kennisniveau op het gebied van licht, verlichting en gezondheidsaspecten van licht.

Doel

Na het volgen van deze cursus:

  • Heeft u uw kennis in licht- en verlichting binnen de sector gezondheidszorg dusdanig verhoogt dat u beter kunt omgaan met vaktermen, met fabrikanten kunt praten over exacte invulling van licht- en verlichtingsproducten en daglichtaspecten, lichtkleur, dynamisch verlichten in wisselende lichtkleur en intensiteit, specifieke kennis in lichtsystemen, keuze uitgangspunten, besturingsystemen, nood- en vluchtwegverlichting etc..
  • Heeft u kennis b.v. in het opzetten en ontwerpen van een lichtplan in DIALux evo 5 op een actuele stand gebracht.
  • Na uw klant toe kunt u adviserend optreden en toelichting verstrekken over inhoudelijke projectgegevens van nieuwe licht- en besturingsconcepten en energie efficiënte oplossingen aanbieden.
  • Heeft u kennis van alle normen die betrekking hebben op verlichting en energiebesparing in de genoemde sector.
  • Invulling kunnen geven aan klantenwensen betreffende verlichting studies en uitkomsten interpreteren
  • U bent in staat uw opdrachtgever dusdanig te adviseren dat hij in de gezondheidzorg een doelmatige verlichting aanschaft die voldoet aan een goede prijs/prestatieverhouding en prestatie eisen aangaande energiebesparing (W/m2).

Inhoud

Applicatie verlichting in de gezondheidszorg (ziekenhuizen, poliklinieken, verpleeghuizen) maar ook kleine praktijken (huisarts, tandarts, fysiotherapie etc.).
Vanuit de Europese norm EN 12464-1 (2011) de Arbo norm NEN 3087 (2012) en meetnorm NEN 1891 (2014) worden uitgangspunten en aanbevelingen behandelt welke specifiek aansluiten op de zorg.

Aanpak

Door theorie (presentatie met PPT) en praktijk (DIALux evo 5) te combineren krijgt u kennis en kunde aangereikt om als deskundige met betrekking verlichting binnen uw bedrijf een toegevoegde waarde te verwerven.
Wij beschikken op de nieuwste les laptop met uitgebreide grafische kaart en zware processor om DIALux evo 4 functioneel goed te tonen.
Besproken wordt de algemene verlichting, specifieke werkverlichting, dynamische verlichting, daglicht besturing systemen en energiebesparing systemen en LED’s. U verkrijgt een complete indruk over de stand van zaken in licht, verlichting, regelsystemen en berekening software.

Gewenste voorkennis

MBO-niveau elektrotechniek of gelijkwaardig

Onze opdrachtgevers zijn o.a.