C-342 Adviseur verlichting terreinen en beveiligingsverlichting

De deelnemers aan deze cursus maken kennis met een specifieke lichtapplicatie in de utiliteitsbouw en leren de specifieke basis vaardigheiden en samenhangen van licht en verlichting binnen de sector terrein- en beveiligingsverlichting.
Doel van deze cursus is de deelnemers gesprekspartner te zijn voor opdrachtgevers, adviseurs, leveranciers van hek- en terreinafscheidingscomponenten en de fabrikanten van armaturen en lichtbronnen.

Doelgroep

U bent werkzaam als leidinggevend monteur, werkvoorbereider, technicus of projectleider en wilt meer rendement uit het klanten- en fabrikantencontacten halen. Met uw kennis kunt u in de praktijk beter scoren en versterkt u uw zelfbewustzijn.
U werkt in de utiliteitsbouw, in de bouw van fabrieksterreinen en opslagterreinen legt terrein- en beveiligingsverlichting aan.

Doel

Na het volgen van deze cursus:

  • Heeft u uw kennis in licht- en verlichting binnen de sector veiligheidsverlichting, terreinverlichting en verlichting voor camera bewakingssystemen.
  • U kunt adviseren in de juiste lichtkleur, specifieke lichtsystemen, keuze uitgangspunten, beveiligingsverlichting, besturingssystemen, etc..
  • Na uw klant toe kunt u adviserend optreden en toelichting verstrekken over inhoudelijke projectgegevens van lichtconcepten binnen deze omgeving en beoordeling en advisering in het kader van lichthinder AMvB.
  • Kennis heeft van alle normen die betrekking hebben op verlichting en energiebesparing in de genoemde sector.
  • Invulling kunnen geven aan klantenwensen betreffende verlichtingsstudies en uitkomsten genereren.
  • U bent in staat uw opdrachtgever dusdanig te adviseren dat hij een doelmatige verlichting aanschaft die voldoet aan een goede prijs/prestatieverhouding en prestatie eisen aangaande energiebesparing (W/m2).

Inhoud

Verlichting voor parkeer- fabrieks- en opslagterreinen
Veiligheidsverlichting met cameratoezicht, masthoogtes- en afstanden, normen, soort schijnwerpers en lichtbronnen etc.
Principes voor belichten van gebouwen op terreinen, bewakingscamera systemen, regelsystemen, lichthinder in het kader van AMvB richtlijnen etc.

Aanpak

Cursusduur 2 dagdelen:

Ochtend deel     
basic kennis verlichting
belichtingstechnieken, lichtbronnen en besturingssystemen

Middag deel
Toelichting principes van verlichting voor terreinen
Beveiligingsverlichting
Met behulp van DIALux EVO het opzetten van een plan voor terreinverlichting

Gewenste voorkennis

MBO-niveau elektrotechniek of gelijkwaardig

Onze opdrachtgevers zijn o.a.