Over ons

mlo

MLO, gevestigd te Kamerik, is een cursusinstituut te Woerden gespecialiseerd in opleidingen voor licht, verlichting en noodverlichting.

De kwaliteit van de verlichtingsinstallatie moet vanaf ontwerp en aanleg tot en met het einde van de gebruiksperiode gewaarborgd blijven. Meutzner Licht Opleidingen wil in samenwerking met Stichting KIEN en de NSVV een bijdrage leveren betreffende het overbrengen van lichtkennis en ontwikkeling richting de e-installateurs, lichtadviseurs en fabrikanten. Ons team bestaat uit geschoolde opleiders en vakkundige personen welke hun sporen in de lichtwereld hebben verdiend en die actuele kennis kunnen overbrengen naar de cursisten.

Wij hebben in ons cursusaanbod 2 trainingen m.b.t. led-verlichting. De toepassing van led-verlichting is de laatste jaren in een stroomversnelling terechtgekomen, de markt groeit snel en er is veel optimisme over de groei in de komende jaren, zeker tot 2018-2020. Tegelijkertijd is er sprake van een zeer dynamisch speelveld met vele parameters die de groei kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld de technologische ontwikkelingen, politieke sturingen door subsidies en/of wetgeving etc. Het doel van het volgen van deze training is om kwaliteit van led-verlichting te adviseren en te ontwerpen. Kwaliteit van de led-verlichting ten alle tijden te waarborgen.

Meutzner Licht Opleidingen kan op dit moment een totaalpakket aanbieden vanwege onze samenwerking met diverse externe docenten. Wij bieden allerlei trainingen aan op het gebied van binnenverlichting en buitenverlichting, zoals training over de nieuwe opkomst van de smart leds oftewel intelligente leds.

Hierdoor zijn wij in staat op professionele trainingen te kunnen uitdragen op het gebied van Openbare verlichting, welke worden verricht door dhr. Nico de Kruijter van “De Kruijter Openbare verlichting”. In het najaar staat er een cursus Power Quality gepland, welke wordt uitgedragen door dhr. Nico Koreman.

Naast basis opleidingen in licht en verlichting c.q. Dialux basic/ Dialux EVO worden opleidingen gegeven in alle mogelijke lichtapplicaties, zoals bv. aanlichten van gebouwen, kantoorverlichting, sportverlichting, woningen en tuinen, LED verlichting, dynamische verlichting voor ouderen en noodverlichting etc.

Uitgangspunt is om innovatie in de elektrotechniek te stimuleren. Doel van deze bundeling is een krachtige kwaliteitsimpuls te geven aan een marktsegment met een fors groeipotentieel en e-installateurs volop kansen biedt!

Kwantiteit gaat nog steeds boven kwaliteit door onder meer het ontbreken van een effectieve erkenningsregeling, kwaliteitsborging, het gebrek aan objectieve certificering alsook de onbekendheid met geldende wetgeving en voorschriften ten aanzien van (led)-verlichting.

MLO geeft lichtopleidingen aan de installatiesector maar ook aan fabrikanten en groothandels voor verlichtingsproducten. Tot onze referenties van lichtfabrikanten behoren o.a. Trilux, Fagerhult, Aura, Metalicht, Zumtobel, VEKO e.a., betreffende groothandels zijn dat Technische Unie, Oosterberg en Rexel.

SONY DSC  SONY DSC

 

MLO actualiseert half jaarlijks de inhoud van alle cursussen, waarbij de LED cursussen bijna maandelijks moeten worden verandert.

MLO beschikt over een eigen leslocatie, gelegen aan de Trasmolenlaan 8H te Woerden.

Verder zijn wij sterk in maatwerk- respectievelijk in-company cursussen waarbij wij specifieke op de klant aangepaste lichtopleidingen geven.
Ons team bestaat uit geschoolde personen welke hun sporen in de lichtwereld hebben verdiend en vooral die actuele kennis kunnen overbrengen naar de cursisten.

Onze opdrachtgevers zijn o.a.